A weboldalon "cookie-kat" ("sütiket") használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt biztosíthassuk látogatóinknak.

SZIGETSZENTMIKLÓSI SPORT CLUB

Show-tánc Facebook

Fő támogatónk

Történetünk

 

A Szigetszentmiklósi Sport Club /SzSC/ elődjének a Szigetszentmiklósi Footgolf és Futsal Egyesület tekinthető, mely 2016 januárjában alakult. Az egyesület vezetősége ekkor a footgolf és futsal sportágak népszerűsítését tűzte ki célul. Felnőtt futsal csapatunk ekkor az NB II-es bajnokságban szerepelt

2018 márciusában elnökségi döntés eredményeként a tánc szakosztály felvételével együtt kereszteltük az egyesületet Szigetszentmiklósi Sport Club-ra.

Vezetőségünk és jelenleg két szakosztályunk, a Futsal szakosztály és a Show-tánc szakosztály célként tűzte ki, hogy a régió sportéletének meghatározó szereplőjévé váljon klubunk. Ennek szellemében népszerűsítjük a sport fontosságát, rekreációs értékét, és e két közismert és kedvelt sportágat a régió lakosságának körében. Fontosnak tartjuk, hogy színvonalas rendezvényekkel, folyamatos toborzással, a későbbiekben pedig több szakosztály és több sportág bevonásával egyre nagyobb tömegeket mozgassunk meg, és egyre szélesebb körben népszerűsítsük sportágainkat.

Show tánc szakosztályunk már több éve fontos szereplője a térség sportéletének. Utánpótlás bázisunk évről-évre gyarapodik, versenyzőink szebbnél-szebb eredményeket érnek el országos és nemzetközi szinten is.

Futsal szakosztályunk célja, hogy meghonosítsuk és megkedveltessük a futsalt a fiatalokkal és idősekkel egyaránt. Lehetőséget és alternatívákat biztosítunk a sportoláshoz, valamint sportkarrier építéséhez a felnövekvő generációk számára.

Fontosnak tartjuk, hogy szurkolásra buzdítsuk a kicsiket és nagyokat egyaránt, a csapatszellem kialakulásával építve a közösséget, valamint hogy eseményeinkkel - tánc és futsal rendezvényekkel egyaránt - kulturált szórakozást biztosítsunk.

Mára a klub széles utánpótlással rendelkezik show tánc és futsal szakágakban egyaránt. Utánpótlás és felnőtt játékosaink/versenyzőink sorra nyerik érmeiket és kupáikat ezzel elismeréshez juttatva a klubot, valamint a régió sportéletét.

 

A Szigetszentmiklósi Sport Club alapszabályban foglalt célja és tevékenysége

Sportegyesület célja:
A Szigetszentmiklósi Sport Club célja a sporttevékenység szervezésén, valamint a sporttevékenység feltételeinek megteremtésén keresztül lehetőséget biztosítani szabadidős és versenysport végzésére, több sportágban (futsal, labdarúgás, footgolf, showtánc, esztétikus gimnasztika, ritmikus gimnasztika, röplabda, strandröplabda, kézilabda, teqball, asztalitenisz és egyéb sportágak) mind az utánpótlás, mind a felnőtt korosztály számára a szigetszentmiklósi régióban.
Az egyesület célja továbbá a sportolás és egészséges életmód népszerűsítése, szemléletformálás, a felnövekvő generációk egészségtudatos gondolkodásmódjának elősegítése.

Sportegyesület tevékenysége:
1.    Az Egyesület alaptevékenysége sporttevékenység szervezése, valamint sporttevékenység feltételeinek megteremtése, tagjai, illetve országos sportági szakszövetségek, vagy egyéb szövetségek által nyilvántartásba vett sportolók, illetve érdeklődők számára. A futsal, a strandlabdarúgás, a footgolf, teqball, a ritmikus gimnasztika, esztétikus gimnasztika, showtánc, a röplabda, strandröplabda, a kézilabda, az asztalitenisz, valamint egyéb sportágak megismertetése hazai szinten, a sportolás népszerűsítésének növelése.
2.    Amatőr és profi csapatok szervezése és nevezése helyi, országos, illetve nemzetközi versenyekre.
3.    Szabadidős programok szervezése tagok, országos sportági szakszövetségek, vagy egyéb szövetségek által nyilvántartásba vett sportolók és érdeklődők számára.
4.    Céljai érdekében az Egyesület ellátja különösen az utánpótlás nevelési, versenyszervezési, edző- és szabadidős tábor szervezési, tanfolyam-, illetve edzés-szervezési feladatokat, biztosítja az edzések megszervezését és a versenyzők képzését, az edzők szakami továbbképzését, az edzések helyszíneit és eszközeit.
5.    Az Egyesület a sportági szakszövetségek, nemzetközi szövetségek, illetve más egyesületek, illetve más egyesületek, vagy a saját maga által szervezett versenyeken versenyzőit és csapatait szerepeltetni.

A szervezet közvetlen politikai tevékenységet nem folytat, szervezete pártoktól független és azoknak anyagi támogatást nem nyújt.

Futsal Facebook