A weboldalon "cookie-kat" ("sütiket") használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt biztosíthassuk látogatóinknak.

SZIGETSZENTMIKLÓSI SPORT CLUB

VB kvalifikáció

Egyesületünk Ritmikus Gimnasztika és Show tánc szakosztálya immár harmadik alkalommal kvalifikálja magát az IDF (International Dance Federation) világbajnokságára. Az idén Pulán megrendezendő VB-re 24 produkció jutott ki: 9 solo, 8 duo, 7 csapat és 1 formáció. Külön büszkeséggel tölt el minket, hogy felnőtt modern csapatunk érdemelte ki az EXTRA különdíjat!!

 

Gratulálunk minden versenyzőnek!

Ritmikus gimnasztika és Show-tánc Szakosztály

KEZDETEK

Szigetszentmiklóson és Halásztelken is a női mozgáskultúra egyet jelent Márkus Mónika nevével. Több, mint két évtizede foglalkozik a helyi és környékbeli településeken a mozgásművészetek oktatásával. Kevés olyan lányka, anyuka, nagymama van a környéken, aki ne ismerné munkásságát, akinek valakije ne fordult volna meg „Móni néni” keze alatt. 

A ritmikus gimnasztika és a showtánc versenysportágak kiemelkedő szerepet töltenek be a helyi sportéletben. Egy kis csapatként indult, de mára már több mint 200 fő az egyesület állandó taglétszáma. Természetesen ezt a hirtelen növekedést is kezelni kellett, így Nagyné Szabó Mária a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség elismert szakedzője is csatlakozott a csapathoz. Kiemelkedő munkájuknak köszönhetően sikerült évről évre folyamatosan bővülni az egyesületnek, melynek a fő bázisa továbbra is Szigetszentmiklós, de környékbeli települések (Halásztelek, Csepel, Ráckeve) is csatlakoztak, így már igazi regionális mozgásművészeti csoporttá nőtte ki magát. 

A komoly szakmai múlttal, profi stábbal és nagyszámú tehetséges versenyzővel rendelkező szakosztály, változatlan edzői gárdával 2018-ban csatlakozott szervezetünkhöz, immár a Szigetszentmiklósi Sport Club színeiben versenyeznek s tartják meg foglalkozásaikat.

 

HAZAI- ÉS NEMZETKÖZI SIKEREK

Kezdetben a sikereket természetesen a taglétszám növekedése jelentette, de hamar kiderült, hogy már a „tanulási fázisban” is érnek el kimagasló eredményeket. A hatalmas érdeklődés és a folyamatos versenyeztetési lehetőség miatt két külön szakágra specializálódott az egyesület, a Ritmikus Gimnasztika és Showtánc versenysportágakra. 

Az évek folyamán megszámlálhatatlan Magyar- és Vidékbajnoki érmeket gyűjtöttek Magyarország egyik legnőiesebb versenysportjában. Azonban a legnagyobb elismerés, hogy az évek folyamán sikerült a Top10 egyesületek közé kerülni az Olimpiai sportágnak számító Ritmikus Gimnasztikában. 

A Showtánc még magasabb szintre emelte az egyesületet, miután a hazai rendezésű versenyeinek köszönhetően, Magyarország egyik legsikeresebb tánccsapataként nemzetközi szinten is megmérettethette magát. Több kisebb-nagyobb nemzetközi siker után, 2011-ben Szerbiában megrendezésre kerülő Európa-bajnokságon egyéni versenyszámban és csapatban is Európa-bajnoki ezüstérmet nyertek. Egy évvel később Németországban csapatban, ugyan még csak Világbajnoki 6. helyezést értek el, de 2015-ben Csehországban már 2 világbajnokkal büszkélkedhetett a szakosztály. 2016-os, a 2017-es és a 2018-as évben is megvédték Világbajnoki címünket.

 

TRADÍCIÓK 

A több évtizedes munkának köszönhetően az egyesület fennállása alatt több sikeres eseményt is létrehozott. Kiemelkedőnek számít a magyar sportéletben az immáron 12. alkalommal megrendezésre kerülő hagyományos Szigetszentmiklósi RG kupa, amely rendszerint 12-15 egyesület, közel 500 versenyző megmérettetését jelenti. 

Szintén hagyományosnak nevezhetjük a minden évben nagy sikerrel megrendezésre kerülő nyári mozgásművészeti tábort, amely 4 héten keresztül hetente 40-50 gyermek mozgásfejlesztésével foglalkozik.  

Minden év legjobban várt eseménye pedig a szigetszentmiklósi sportcsapat Karácsonyi Gálaműsora, ahol az egyesület minden tagja fellépési lehetőséget kap. A csaknem 2 órás műsorban közel 200 fellépő és 500-600 kilátogató néző közösen búcsúztatja el az évet. 

 

NAPJAINKBAN

Immáron a négyszeres Világbajnoki és négyszeres Európa-bajnok csapat folyamatosan lépést tartva a sportágak fejlődésével 2018-ban már 8 edzővel, 2 balett mesterrel és egy akrobatika oktatóval készül a versenyekre. A hét 6 napján, napi 2 órában van lehetőség az edzésekre, ami ugyan a szabadidő kategóriáknak megfelelő, de a profi, világbajnokokkal megtűzdelt csapatnak nagyon kevés.  

Ennek ellenére a siker töretlen, a Szigetszentmiklósi Sport Club Ritmikus Gimnasztika és Showtánc szakosztály számára. Már az idei évben is a kiemelkedő teljesítménynek köszönhetően a májusban, Horvátországban megrendezésre kerülő Világbajnokságra több versenyszámban is kvalifikálta magát a showtánc szakág. Az eredmények eddig is magukért beszéltek. Szakembereink munkájának köszönhetően a versenyzők évről-évre sikert-sikerre halmoznak hazai- és nemzetközi viszonylatokban is. 2011 és 2018 között többszörös Világbajnoki, Európa-bajnoki és Magyar bajnoki helyezéseket értek el vezetőedzőink – Márkus Mónika és Nagyné Szabó Mária – csapatai.

A szakosztály legfontosabb célkitűzése, hogy minél több gyermekkel szerettesse meg a sportolást, ezáltal nemcsak széles bázist teremtve a versenyzők kiválasztásához, hanem boldog, egészséges ifjúságot neveljen a nálunk sportoló gyermekekből. Feladatuknak tekintik az utánpótlás képzés mellett a szakosztály sportolóinak versenyeztetését. 

 

Facebook RG

Facebook Futsal