A weboldalon "cookie-kat" ("sütiket") használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt biztosíthassuk látogatóinknak.

SZIGETSZENTMIKLÓSI SPORT CLUB

Show-tánc Facebook

Fő támogatónk

Show-tánc Szakosztály

A SHOW-TÁNC

A show-tánc a versenytánc egy formája, melyet a Nemzetközi Olimpiai Bizottság 1997 óta sportként tart számon. Valamilyen történetet vagy karaktert mutat be esetleges díszlet vagy eszköz használatával.
Mára számos alfaja alakult ki, melyeket a különböző hazai és külföldi tánc szövetségek modern, kortárs, lyrical, jazz és show kategóriákba sorolnak egyéni, páros és csoportos produkciókban. A balett mozdulatai és elemeire alapoz, de annál szabadabb mozgást követel. A baletten felül akrobatikai elemek is színesíthetik, alkothatják az elkészült koreográfiát.

TÁNC SZIGETSZENTMIKLÓSI SPORT CLUBBAN

A Szigetszentmiklósi Sport Club tánc szakosztálya a 2023/2024-es tanévben új vezetőedzővel folytatja a munkát.

Kiss Evelin az óvodában kezdte táncos pályafutását, ekkor ismerkedett meg a ritmikus gimnasztika alapjaival. A show-tánc felé 10 éves korában nyitott, mely azóta szenvedélye és lételeme. Többször nyert európa -és világbajnokságot szólóban, duóban és csapatban is. 2017-től tart foglalkozásokat az óvodás és kisiskolás korosztály számára. A kezei között nevelkedett táncosokat egészen a versenyzői szintig juttaja. Vendégoktatóként akrobatika és gimnasztika alapokat tart más tánciskolákban.

A KÉPZÉS

A szakosztály egymásra épülő képzési rendszerre alapozza a tánc oktatását.

Az óvodás korosztály első ízben a balett és a gimnasztika alapjait sajátítja el. Nagyon fontos, hogy megkedveljék és megszokják a fegyelmezett és tudatos munkát. A bonyolultabb lépéskombinációk és az önálló munka csak ezután következik. A legkisebbek fellépéseken mutatják meg a tanultakat.

Az iskolásoknál is nagyon fontos a balett alapjainak továbbfejlesztése, de itt már megjelennek az akrobatikus és a modern technikák is. A versenyző csapatok kiállítása ennél a korosztálynál kezdődik főleg show kategóriában, egy kis történet eltáncolásával.

A nagyobbaknál már minden lehetséges elem megjelenik a nagy ugrások és forgásoktól kezdve, az emelések és nagyakrobatikákon keresztül, a küzönböző stílusú tánclépésekig.

A szakosztály legfontosabb célkitűzése, hogy ezen a rendkívül nőies mozgásformán keresztül minél több gyermekkel szerettesse meg a sportolást, ezáltal nemcsak széles bázist teremtve a versenyzők kiválasztásához, hanem boldog, egészséges ifjúságot neveljen a nálunk sportoló gyermekekből. 

 

 

Futsal Facebook

Adó 1% felajánlása

ad1.jpg