A weboldalon "cookie-kat" ("sütiket") használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt biztosíthassuk látogatóinknak.

SZIGETSZENTMIKLÓSI SPORT CLUB

RG-Tánc Facebook

Fő támogatónk

Kiadó terem!!

Ritmikus gimnasztika és Show-tánc Szakosztály

RITMIKUS GIMNASZTIKA ÉS SHOW-TÁNC

A ritmikus gimnasztika (RG) – régebbi nevén ritmikus sportgimnasztika (RSG) – egy pontozásos női versenysport, melyben megfigyelhetőek a balett, a tánc és a torna elemei is. Az ezzel foglalkozó egyesületeket a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ) fogja össze.

A show-tánc a versenytánc egy formája, melyet a Nemzetközi Olimpiai Bizottság sportként tart számon 1997 óta.

Az egyesület e két sportága évek óta kiemelkedő szerepet töltenek be a térség életében.

KEZDETEK

Szigetszentmiklóson és Halásztelken is a női mozgáskultúra egyet jelent Márkus Mónika nevével. Több, mint két évtizede foglalkozik a helyi és környékbeli településeken a mozgásművészetek oktatásával. Kevés olyan lány, anyuka, nagymama van a környéken, aki ne ismerné munkásságát.

Egy kis csapatként indult, de mára már több mint 250 fő az egyesület állandó taglétszáma. Természetesen ezt a hirtelen növekedést is kezelni kellett, így Nagyné Szabó Mária a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség elismert szakedzője is csatlakozott a csapathoz. Kiemelkedő munkájuknak köszönhetően sikerült évről évre folyamatosan bővülni az egyesületnek, így már igazi regionális mozgásművészeti csoporttá nőtte ki magát.

HAZAI- ÉS NEMZETKÖZI SIKEREK

Kezdetben a sikereket természetesen a taglétszám növekedése jelentette. A hatalmas érdeklődés és a folyamatos versenyeztetési lehetőség miatt két külön szakágra specializálódott a szakosztály: a Ritmikus Gimnasztika és Show-tánc versenysportágakra. 

Az évek folyamán megszámlálhatatlan Magyar- és Vidékbajnoki érmeket gyűjtöttek Magyarország egyik legnőiesebb versenysportjában. Azonban a legnagyobb elismerés, hogy az évek folyamán sikerült a Top10 egyesületek közé kerülni az Olimpiai sportágnak számító Ritmikus Gimnasztikában. 

A Showtánc még magasabb szintre emelte az egyesületet, miután a hazai rendezésű versenyeinek köszönhetően, Magyarország egyik legsikeresebb tánccsapataként nemzetközi szinten is megmérettethette magát.

NAPJAINKBAN

Az immáron az ötszörös világbajnok és négyszeres európabajnok csapat folyamatosan lépést tartva a sportágak fejlődésével, 2020-tól már 8 edzővel, 2 balett mesterrel és egy akrobatika oktatóval készült a versenyekre.

Szakembereink munkájának köszönhetően a versenyzők évről-évre sikert-sikerre halmoznak hazai- és nemzetközi viszonylatokban is. 2011 és 2019 között többszörös Világbajnoki, Európa-bajnoki és Magyar bajnoki helyezéseket értek el vezetőedzőink – Márkus Mónika és Nagyné Szabó Mária – csapatai.

A szakosztály legfontosabb célkitűzése, hogy minél több gyermekkel szerettesse meg a sportolást, ezáltal nemcsak széles bázist teremtve a versenyzők kiválasztásához, hanem boldog, egészséges ifjúságot neveljen a nálunk sportoló gyermekekből. 

Mint minden más hazai versenysportnak, így számukra is nehézséget okozott a 2020-as és 2021-es év. A legtöbb verseny elmaradt, így az rg-s és táncos lányok nemzetközi színtéren sem tudtak bizonyítani. Lelkesedésük és kitartásuk azonban továbbra is töretlen!

 

Futsal Facebook

Adó 1% felajánlása

ad1.jpg