A weboldalon "cookie-kat" ("sütiket") használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt biztosíthassuk látogatóinknak.

SZIGETSZENTMIKLÓSI SPORT CLUB

Futsal Szakosztály

A FUTSAL VILÁGSZERTE ÉS HAZÁNKBAN

A Futsal, közismert nevén teremlabdarúgás, egy világszerte rohamosan fejlődő sportág. Jelenleg Magyarországon 5+1-es kispályás labdarúgó bajnokságokban kb. 300.000 ember vesz részt naponta. A futsal Magyarországon az erre a tömegbázisra épülő, a FIFA által irányított sportág.

A játék eredete Uruguayba vezethető vissza, ahol 1930-ban Juan Carlos Ceriani Gravier ötlötte ki a labdarúgás mini, 4+1 fős változatát az ifjúsági versenyeztetésre. A játéknak ezen változata több mint 70 éve létezik Brazíliában. 

Rivellino, Zico, Socrates, Ronaldo, Ronaldinho is ezt játszotta gyerekkorában.

Európában igen nagy figyelmet fordítanak a futsal  fejlesztésére. Finnországban 8 ezer, Csehországban 45 ezer, Spanyolországban 100 ezer regisztrált teremlabdarúgó van. Európában és a világ többi országában már profi bajnokságokat is szerveznek. Napjainkban körülbelül 100 országban művelik ezt a népszerű játékot.

A sportág hazai népszerűségét mutatja, hogy a magyar futsal válogatott 1999. októberében játszotta le a 100. hivatalos mérkőzését.

 

FUTSAL SZIGETSZENTMIKLÓSON

A Szigetszentmiklósi Sport Club Futsal szakosztályának elődjét, a Szigetszentmiklósi Futsal Egyesület azzal a céllal alapítottuk, hogy a „Sziget” régióban meghonosítsuk a Futsalt, így kínálva a felnövekvő generációk számára alternatívát az egészséges életvitelhez, illetve tehetségük és hozzáállásuk alapján karriert a magyar futsalban. Célunk, hogy olyan utánpótlás rendszert építsünk ki, ahol a szülők biztosíthatják gyermekeik számára a heti rendszeres sportolási, versenyzési lehetőséget. Hittel valljuk, hogy gyermekeink felneveléséhez elengedhetetlen feladatunk az egyéni képzésen túl a csapatszellem kialakítása, a tehetséggondozás, s a sikeres élethez elengedhetetlen tulajdonságra, a kitartásra való ösztönzés. A gyermekeknek a futsal segítségével adunk olyan útravalót, melyet akár a versenysportban, akár az élet bármely területén sikerrel tudnak kamatoztatni.

A fiatalok számára kiváló példa lehet a felnőtt csapatunk, akik 2016 szeptemberében megszerezték első bajnoki címüket,  s akik a 2018/19-es szezonban a futsal NB I-ben parádésan szerepelnek!

Klubunk első osztályban szereplő csapatát egyik alapító tagunk, a 48-szoros Magyar Futsal válogatott, 2000/2001 szezonban Magyar Bajnok és Magyar Kupagyőztes kapus, Haffner György irányítja.

 

2018/2019-ES SZEZON

Az idei futsal-szezont felnőtt csapatunk már az NB I-ben kezdte meg ősszel. Hazai mérkőzéseinket a Szigetszentmiklósi Városi Sportcsarnokban játszuk.

Nagy reményekkel és várakozással vágtunk neki az idénynek, hiszen klubunk életében mérföldkőnek tekinthető az első osztályban való megmérettetés, és a kezdeti lelkesedés máig is kitart.

Célunk, hogy a tabellát a lehető legjobb helyezéssel zárjuk, s olyan élményekkel gazdagítsuk szurkolóinkat hazai pályán és idegenben egyaránt, mely megalapozza csapatunk s klubunk régiós ismertségét és elismertségét, valamint hogy sportszeretetből, kitartásból és sportszerűségből példát állíthassunk a fiatalság elé.

 

KIEMELKEDŐ EREDMÉNYEINK

2015.  V. ELTE BEAC Kupa 1. hely
2016. MEFOB FUTSAL Kupa 1. hely
  MINI EB Kupa 1. hely
  Balaton Tour Kupa 1. hely
  Minifutball Liga MB 1. hely
  Arany Ászok Kupa  1. hely
  VI. ELTE BEAC Kupa  1. hely
  EMF Champion League 9. hely
2017. Sori Liga 1. hely
  Kárpát-Medencei Egyetemek Kupa 1. hely
  Fociforradalom 1. hely
  NB2 Nyugati Csoport 1. hely
  NB2  2. hely
  Piroska Balaton Tour 1. hely
  Minifutball SzuperLiga  5. hely
  Minifutball Liga Kupa  3. hely
  EMF Champions League 17. hely
  Dorogi Terem Torna  1. hely
  Aréna Törökbálint Mikulás Kupa 1. hely
2018. Kerub Kupa 1. hely

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook RG

Facebook Futsal