A weboldalon "cookie-kat" ("sütiket") használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt biztosíthassuk látogatóinknak.

SZIGETSZENTMIKLÓSI SPORT CLUB

Facebook RG-Tánc

Fő támogatónk

Futsal Szakosztály

A FUTSAL VILÁGSZERTE ÉS HAZÁNKBAN

A futsal, közismert nevén teremlabdarúgás, egy világszerte rohamosan fejlődő sportág. Jelenleg Magyarországon 5+1-es kispályás labdarúgó bajnokságokban kb. 300.000 ember vesz részt naponta. A futsal Magyarországon az erre a tömegbázisra épülő, a FIFA által irányított sportág.

A játék eredete Uruguayba vezethető vissza, ahol 1930-ban Juan Carlos Ceriani Gravier ötlötte ki a labdarúgás mini, 4+1 fős változatát az ifjúsági versenyeztetésre. A játéknak ezen változata több mint 70 éve létezik Brazíliában. 

Rivellino, Zico, Socrates, Ronaldo, Ronaldinho is ezt játszotta gyerekkorában.

Európában igen nagy figyelmet fordítanak a futsal fejlesztésére. Finnországban 8 ezer, Csehországban 45 ezer, Spanyolországban 100 ezer regisztrált teremlabdarúgó van. Európában és a világ többi országában már profi bajnokságokat is szerveznek. Napjainkban körülbelül 100 országban művelik ezt a népszerű játékot.

A sportág hazai népszerűségét mutatja, hogy a magyar futsal válogatott 1999 októberében játszotta le a 100. hivatalos mérkőzését.

 

FUTSAL SZIGETSZENTMIKLÓSON

A Szigetszentmiklósi Sport Club Futsal szakosztályának elődjét, a Szigetszentmiklósi Footgolf és Futsal Egyesületet azzal a céllal alapítottuk, hogy a „Sziget” régióban meghonosítsuk a futsalt, így kínálva a felnövekvő generációk számára alternatívát az egészséges életvitelhez, illetve tehetségük és hozzáállásuk alapján karriert a magyar futsalban. Célunk, hogy olyan utánpótlás rendszert építsünk ki, ahol a szülők biztosíthatják gyermekeik számára a heti rendszeres sportolási, versenyzési lehetőséget. Hittel valljuk, hogy gyermekeink felneveléséhez elengedhetetlen feladatunk az egyéni képzésen túl a csapatszellem kialakítása, a tehetséggondozás, s a sikeres élethez elengedhetetlen tulajdonságra, a kitartásra való ösztönzés. A gyermekeknek a futsal segítségével adunk olyan útravalót, melyet akár a versenysportban, akár az élet bármely területén sikerrel tudnak kamatoztatni.

A fiatalok számára kiváló példa lehet a felnőtt csapatunk, akik 2016 szeptemberében megszerezték első bajnoki címüket, akik a 2017/2018-as szezonban ezüstérmesek lettek az NB II-es bajnokságban, s akik a 2018/19-es szezonban NB I-ben is parádésan szerepeltek!

Felnőtt csapatunk a 2020/2021-es szezontól megújult gárdával, és edzővel, de töretlen lelkesedéssel és kitartással színesítik a futsal NB II palettáját.

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook Futsal