A weboldalon "cookie-kat" ("sütiket") használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt biztosíthassuk látogatóinknak.

SZIGETSZENTMIKLÓSI SPORT CLUB

Show-tánc Facebook

Fő támogatónk

Futsal Szakosztály

MI IS AZ A FUTSAL?

Közismert nevén teremlabdarúgás, melyet a FIFA irányít.

Dél-amerikai (uruguay-i) eredete Juan Carlos Ceriani Gravier nevéhez kötődik, aki 1930-ban találta ki a labdarúgás 4+1-es verzióját, amit először kosárlabda pályán játszottak. Brazíliában több, mint 70 éve létezik a sportág, melyet Ronaldo, Ronaldinho és sokan mások is játszották, illetve játsszák a mai napig.

Európai eredete pár évtizeddel későbbre tehető. A magyar származású, de Belgiumban dolgozó Gaal Endre fejlesztette ki a minifutballt, a kispályát focit. 1962-ben már bajnokságot szerveztek.

Magyarországon a minifoci népszerűsége megnőtt az 1980-as években. 1986-tól az Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) irányítja a sportágat.

A FUTSAL SZIGETSZENTMIKLÓSON

A Szigetszentmiklósi Sport Club Futsal szakosztályának elődjét, a Szigetszentmiklósi Footgolf és Futsal Egyesületet azzal a céllal alapítottuk, hogy meghonosítsuk a futsalt a régióban. Utánpótlás rendszerünk biztosítja a gyermekek számára a rendszeres sportolási lehetőséget és versenyzési lehetőséget. Ezen felül feladatunk a csapatszellem kiépítése is, valamint a kitartásra való ösztönzés is.

A fiatalok számára kiváló példa lehet a felnőtt csapatunk, akik 2016 szeptemberében megszerezték első bajnoki címüket, akik a 2017/2018-as szezonban ezüstérmesek lettek az NB II-es bajnokságban, s akik a 2018/19-es szezonban NB I-ben is parádésan szerepeltek!

Felnőtt csapatunk a 2020/2021-es szezontól megújult gárdával, és edzővel, de töretlen lelkesedéssel és kitartással színesítik a futsal NB II palettáját.

Futsal Facebook

Tabella

 

NB III

 Délnyugat

Csapat

P

Tolna-Mözsi FSE 18
Bromit SC 15
Sárbogárd SE 12
RX Holding Komló Futsal 12
Szigetszentmiklósi SC 7
Asterix SC Érd II. 6
Inárcs VSE 4
AC Villám 1